Дніпро заявляє про вартість запровадження електронного квитка для проїзду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпро заявляє про вартість запровадження електронного квитка для проїзду

Казна та Політика
450
Дніпро заявляє про вартість запровадження електронного квитка для проїзду в транспорті в одному населеному пункті в 10-15 млн євро, за оцінкою Європейського банку реконструкції та розвитку.
Про це на брифінгу в Міністерстві інфраструктури заявила виконуюча обов’язки заступника мера Дніпро Яніка Мерило.
ЄБРР оцінив, що впровадження електронного квитка коштує 10 млн євро, але є різні варіанти, є різні донори які давно готові допомогти. Також ЄБРР підтримує запуск електронного квитка. Приблизна сума – 10-15 млн євро, в залежності від того, наскільки великий місто”, – заявила вона.
За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, введення єдиного електронного квитка – один з етапів реформування ринку перевезень пасажирів, який дасть можливість не тільки сформувати правильну транспортну стратегію, а й надасть максимум зручностей пасажирам.
Омелян підкреслив, що в Батумі (Грузія) після введення електронного квитка надходження від транспортних послуг до міського бюджету збільшилися на 60%.
“У нас надзвичайно великий відсоток транспортних перевезень знаходиться в тіні. Законопроект про запровадження електронного квитка буде внесений на розгляд українського парламенту під час інфраструктурного дня”, – заявив міністр.
Мер Дніпра Борис Філатов передав Омеляну звернення від громад 11 міст України з поданням про підтримку законопроектів, які регулюють впровадження електронного квитка.
Серед тих, хто підтримав якнайшвидший розгляд законопроектів, були Дніпро, Вінниця, Львів, Черкаси, Луцьк, Миколаїв, Херсон, Кам’янець-Подільський, Тернопіль, Івано-Франківськ та Житомир.
“Запровадження електронного квитка дозволить належним чином регулювати питання перевезення пільговиків”, – підкреслив Філатов.
У свою чергу Омелян також зазначив, що можливе впровадження електронного квитка зустріне певний опір з боку перевізників, але його необхідно буде подолати.
На його думку, тема електронного квитка важлива не тільки для автомобільних і автобусних перевезень, а й для публічного акціонерного товариства “Укрзалізниця”, зокрема в сфері приміських перевезень.
За словами Мерило, ЄБРР провів аналіз і підрахував, що після впровадження електронного квитка мінімум на 20% скоротиться кількість безквиткових пасажирів.
Як повідомлялося, комунальне підприємство “Київський метрополітен” має намір відмовитися від використання пасажирами жетонів для оплати проїзду в 2017 році в зв’язку з введенням електронного квитка найближчим часом.
Київська міська державна адміністрація ввела єдиний електронний квиток для проїзду на електричці, в трамваях маршрутів № 4, 5 і автобусах № 59, 60, 61 з 1 серпня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас