Кабмін хоче вдвічі збільшити відпустки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче вдвічі збільшити відпустки

Особисті фінанси
1845
Кабмін пропонує вдвічі збільшити термін відпусток без збереження зарплати.
Законопроект визначає, що за сімейними обставинами та з інших причин працівникові можуть надавати відпустку без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом, але не більше ніж 30 календарних днів на рік. Зараз така відпустка становить 15 днів.
За бажанням працівника частину щорічної відпустки замінюють грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні. У разі невикористання працівником щорічної відпустки власник має виплатити працівнику протягом місяця грошову компенсацію. Уряд також пропонує, щоб у разі смерті працівника грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічних і додаткової відпусток виплачували дітям, членам родини або додавали до спадщини і виплачували спадкоємцям.
Документ передбачає, що працівникам, які вперше здобувають вищу освіту й одночасно навчаються в кількох вузах із вечірньою та заочною формами навчання, додаткову оплачувану відпустку надають в одному з навчальних закладів за їхнім вибором.
Працівникам із вищою освітою, які здобувають другу вищу освіту, додаткова оплачувана відпустка надається, лише якщо їх направив на навчання власник або уповноважений ним орган.
Законопроект також передбачає, перед звільненням працівникові може бути надана невикористана відпустка лише за поточний рік.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас