Через неефективну роботу Укрзалізниці держбюджет може недоотримати мільярди гривень - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через неефективну роботу Укрзалізниці держбюджет може недоотримати мільярди гривень - експерт

Казна та Політика
380
У серпні оборот вантажопотоків Укрзалізниці щодо товарів гірничо-металургійного комплексу впав на 10% – передусім через прогалини в роботі транспортного монополіста. При цьому близько 50% вантажопотоку Укрзалізниці – це саме вантажі ГМК. Така ситуація може призвести до недоотримання українською економікою величезних сум, заявив президент об’єднання “Укрметалургпром” Олександр Каленков.
“Починаючи із серпня на 10% знизився товарообіг вантажопотоків Укрзалізниці щодо товарів гірничо-металургійного комплексу. Що це для економіки країни? Це близько 70 млн доларів втрат щомісяця. Тобто 2 мільярди гривень. Це валютні надходження до бюджету”, – повідомив Каленков.
Крім того, народний депутат Олександр Вілкул заявив, що з вини Укрзалізниці сьогодні до європейського ринку не доходить продукт Криворізьких ГЗК – високоякісний залізорудний концентрат. Це завдає удару по українській економіці, підприємствах та їхніх працівниках.
“Криворізькі ГЗК – це не просто машинні механізми, це десятки тисяч людей, це мільярдні податки в бюджет. Вони виробляють новий товар – високоякісний залізорудний концентрат, який сьогодні не можуть поставити в Європу через залізниці”, заявив депутат.
За словами експертів, зараз на кону репутація України на міжнародному ринку. На їхню думку, Укрзалізниці варто провести ревізію вагонів, закупити дизельне паливо і комплектуючі та налагодити менеджмент якомога швидше.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас