Депутати вимагають порушити кримінальну справу проти Гонтаревої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати вимагають порушити кримінальну справу проти Гонтаревої

Казна та Політика
1625
Глава НБУ Валерія Гонтарєва “системно ігнорує засідання комітету з питань фінансової політики і банківської діяльністі”. Такого висновку дійшли депутати комітету.
 З такою ініціативою виступив глава комітету Сергій Рибалка. Він зачитав лист від Валерії Гонтарєвої, що вона не змогла прийти вчора на комітет, після чого висунув пропозицію про необхідність вжити заходів.
Аргументи НБУ, що у Валерії Гонтаревої було засідання правління і підготовка до поїздки в МВФ, депутатів не задовольнили, оскільки її заступник Яків Смолій, який також входить до правління НБУ, вчора на комітет все ж прийшов.
Тому депутати прийняли рішення звернутися до президента Петра Порошенка, який і подавав до парламенту кандидатуру голови НБУ, і донести йому цю інформацію.
Також депутати вирішили звернутися в Національне антикорупційне бюро України і Генеральну прокуратуру з проханням розпочати кримінальне провадження проти Валерії Гонтаревої “за перешкоджання депутатській діяльності”. “Перешкоджання” виражається в тому, що вона не приходить на засідання і не звітує про фінансову ситуацію.
Лист до президента підтримали 6 депутатів з присутніх 8. Лист в НАБУ і ГПУ – 4 (3 – проти, 1 – утримався).
Обидва рішення прийняті.
Вчора глава комітету Сергій Рибалка скасував засідання комітету, оскільки на нього не з’явилася запрошена Валерія Гонтарева. Замість неї, як відзначають в Нацбанку, вони ще тиждень тому погодили на комітет Якова Смолія. Але оскільки комітет у своєму анонсі заявив, що до них прийде Валерія Гонтарева, то засідання комітету 4 жовтня скасували.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас