Стало відомо, скільки в держбюджеті буде виділено на підтримку аграріїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки в держбюджеті буде виділено на підтримку аграріїв

Особисті фінанси
260
Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий представив на профільному парламентському комітеті проект аграрного бюджету на 2017 рік, а також обговорив з депутатами та представниками асоціацій державну підтримку галузі АПК.
“Я б хотів просити комітет про підтримку в доопрацюванні бюджету. Мене як міністра цей бюджет влаштовує, ми, як міністерство, відстоювали його на КМУ. Все інше йде на обробку шляхом прийняття рішення разом з вами”, – зазначив міністр.
За словами міністра, проектом Закону України “Про Державний бюджет України на 2017 рік” Мінагрополітики передбачено видатки в обсязі 8,2745 млрд грн. З них на програми підтримки розвитку підприємств АПК передбачені видатки в обсязі 3,7218 млрд грн.
“Є два підходи розподілу держпідтримки, які сьогодні ми розглядаємо. Перший – це підтримка “на гектар” і другий – дотація на одиницю виробленої продукції”, – зазначив Кутовий.
У першому варіанті, за словами міністра, держпідтримку в першу чергу повинні отримувати фермери, які займаються тваринництвом, нішевими культурами, інвестують в українську сільськогосподарську техніку.
У другому – є питання якості продукції, за яку фермер може отримати дотацію. “Ми повинні стимулювати галузь виробляти продукцію високої якості. Якщо говоримо про молоко, то фермери повинні переходити до безконтактне доїння. Якщо про м’ясо, то дотації мають отримувати тільки ті виробники, худоба яких потрапляє на бій”, – переконаний Кутовий.
Серед іншого, за словами міністра, згідно з запропонованим Кабміном проектом Закону України “Про Державний бюджет України на 2017 рік” Мінагрополітики передбачені видатки за програмами здешевлення кредитів, підтримки закладки молодих садів, виноградників та ягідників, будівництва інфраструктури, відшкодування вартості худоби і супутніх витрат, дотації “на гектар” нішевої продукції, здешевлення техніки та інше.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас