Е-декларацію зі складу Ради подав лише один нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Е-декларацію зі складу Ради подав лише один нардеп

Особисті фінанси
363
Серед високопоставлених чиновників свою електронну декларацію до Реєстру станом на 4 жовтня подав лише народний депутат Михайло Гаврилюк, жоден міністр, двоє з чотирьох членів Національної агенції з запобігання корупції (НАЗК) і близько 10 детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), констатував заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов.
«На сьогодні подано всього 1,6 тис. річних декларацій за 2015 рік, серед яких: дві з чотирьох ─ члени НАЗК, одна з 423 народних депутатів (М.Гаврилюк), близько 10 із 300 детективів НАБУ, нуль з уряду», ─ написав він на свій сторінці в Facebook.
Заступник міністра нагадав, що часу на заповнення декларації залишилося трохи більше трьох тижнів, а сама процедура займає не один день. «Трохи тривожна ситуація, на мій погляд», ─ додав він.
Раніше С.Пєтухов, заявив, що він заповнив свою декларацію 1 жовтня.
Як повідомлялося, станом на 3 жовтня в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, числиться 2,37 тис. декларацій.
«З них 1,596 тис. декларацій ─ це щорічні декларації 2015 року; 94 декларації ─ повідомлення про зміни в майновому стані суб’єкта декларування; 590 декларацій ─ декларації суб’єкта декларування перед звільненням; 51 ─ декларації, подані суб’єктами декларування ─ кандидатами на посаду; 40 декларацій, представлені декларантом після звільнення», ─ повідомили в НАЗК.
Депутати Верховної Ради не залишають спроб розмити ідею е-декларування. Днями глава фракції Блок Петра Порошенка Ігор Гринів зареєстрував законопроект, який фактично «вбивав» е-декларування. Під тиском громадськості законопроект було відкликано. Щоправда, Гринів пообіцяв зареєструвати ще один.
Введення е-декларування в Україні є одним з основних умов для безвізового режиму з ЄС і співпраці з МВФ. Однак чиновники і депутати не бажають відкривати дані про своє майно і всіляко намагаються змінити закон про електронне декларування.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас