МВФ схвалив зусилля Нацбанку з очищення банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ схвалив зусилля Нацбанку з очищення банківської системи

Казна та Політика
390
Зусилля Національного банку України зі створення здорової банківської системи почали приносити результати, але необхідно продовжувати ці заходи з колишнім завзяттям, йдеться в офіційно оприлюдненому звіті Міжнародного валютного фонду.
Як наголошується в документі, перший етап рекапіталізації банків успішно завершено, а також є значний прогрес в напрямку ліквідації неплатоспроможних банків. Серед майбутніх кроків регулятора Фонд виділив контроль кредитування пов’язаних осіб та позбавлення від знецінених активів. Крім того, як зазначається в документі, МВФ підтримує рішення НБУ про поступове скасування валютних обмежень, які було тимчасово введено для підтримки платіжного балансу.
На ринку продовжують діяти ліміт видачі валютної готівки через касу та банкомати в еквіваленті 250 тисяч гривень на одного клієнта на добу, ліміт купівлі готівкової валюти фізособами до еквівалента 12 тисяч гривень на день, а також обов’язковий продаж 65% валютної виручки експортерами та 120-денний контроль розрахунків за зовнішньоекономічними контрактами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас