Чого очікувати від курсу цього тижня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого очікувати від курсу цього тижня?

Валюта
2825
Під час тижневих торгів пара USD/UAH торгувалася в досить вузькому діапазоні, обмеженому позначками 25.84 – 25.97. При цьому до кінця поточного тижня котирування пари мали тенденцію до зростання, в той час як тижнем раніше гривня досить впевнено зміцнювалася. Зростання пари в першу чергу було обумовлене частковою фіксацією прибутку після різкого зростання попиту на гривню, обумовленого виділенням чергового траншу за програмою МВФ.
Про це Finance.UA повідомив аналітик Альпарі Антон Козюра.
“Варто зазначити, що певне ослаблення позицій гривні також було пов’язане з переглядом розмірів можливої допомоги з боку Євросоюзу, який спочатку планував надати близько 900$ млн, однак знизив цю планку до 600$ млн при виконанні низки умов. Водночас Україні вдалося розмістити єврооблігації на суму в 1$ млрд під держ. гарантії США, що значною мірою зменшило можливості ослаблення валюти”, – відзначає він.
За словами експерта, в ході торгів наступного тижня пара USD/UAH, найімовірніше, продовжить торгуватися в коридорі 24.50 – 25.00 гривень за долар США. Такий сценарій найбільш вірогідний з огляду на те, що наразі попит і пропозиція напередодні завершення місяця і кварталу врівноважені, і в разі відсутності значних макроекономічних подій залишаться такими.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас