НБУ очікує прийняття Радою закону про ліквідацію Нацфінпослуг з передачею її функцій до 2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ очікує прийняття Радою закону про ліквідацію Нацфінпослуг з передачею її функцій до 2017

Казна та Політика
212
Національний банк очікує прийняття Верховною Радою закону про ліквідацію Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг з передачею її функцій Нацбанку і Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку до кінця 2016 року.
Про це в ході Українського фінансового форуму в Одесі повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій.
“Сам закон (про ліквідацію Нацфінпослуг) пройшов перше читання. Як сказав Жером Ваше (постпред МВФ), Україна взяла на себе відповідальність перед МВФ про прийняття цього закону. При цьому прийняття має відбутися до кінця цього року”, – сказав він.
Чурій повідомив, що в документі до другого читання з’явився альтернативний законопроект, що кардинально міняє принципи закону, який був прийнятий в першому читанні Радою.
Відповідно до цієї альтернативної концепції, Нацфінпослуг не ліквідується, а передається в підпорядкування Раді Національного банку.
НБУ виступає проти цієї ініціативи і закликає зберегти ідею, закладену в старій редакції законопроекту.
Як повідомлялося раніше, в липні Рада прийняла в першому читанні законопроект про ліквідацію Націфнпослуг з передачею її функцій до Національного банку та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Згідно із законопроектом, Національному банку будуть передані в підпорядкування страхові компанії, кредитні спілки, фінансові компанії і бюро кредитних історій.
НКЦПФР будуть передані недержавні пенсійні фонди, емітенти іпотечних сертифікатів, фонди фінансування будівництва/операцій по нерухомості і довірчі товариства.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас