Деякі з великих хедж-фондів виводять активи з Deutsche Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі з великих хедж-фондів виводять активи з Deutsche Bank

Світ
1151
Деякі клієнти Deutsche Bank, серед яких ряд великих і впливових хедж-фондів, виводять активи з банку в зв’язку з сумнівами в стабільності його операцій, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела.
За словами джерел, фонди, серед яких AQR Capital Management LLC, Capula Investment Management LLP, Citadel LLC, Luxor Capital Group LP, Magnetar Capital LLC і Millenium Management LLC, виводять кошти з Deutsche Bank, а також скорочують обсяги трейдингових операцій, що проводяться за допомогою банку.
За словами одного з джерел, обсяг активів, які інвестори вивели з Deutsche Bank за останній час або готуються вивести, становить кілька мільярдів доларів США – це незначна частина коштів, що знаходяться на балансі підрозділу банку в сфері первинних брокерських послуг. Обсяг коштів інвесторів на балансі цього підрозділу становить сотні мільярдів доларів, і, крім цього, банк має в цілому більше $600 млрд на клієнтських депозитах.
Проте, той факт, що клієнти виводять частину активів з Deutsche Bank, вказує на нервозність трейдерів і наявність у них сумнівів у здатності банку впоратися з виниклими проблемами, пише WSJ.
Джерела підкреслюють, що хедж-фонди не припиняють працювати з Deutsche Bank, а лише перекладають частину коштів і операцій в інші банки.
“Наші клієнти, які здійснюють трейдингові операції, входять в число найбільш досвідчених світових інвесторів, – йдеться в повідомленні Deutsche Bank. – Ми впевнені, що переважна більшість наших клієнтів чітко усвідомлює стабільність фінансової позиції банку, а також поточну макроекономічну середу, ситуацію з судовим процесом у відношенні Deutsche Bank у США і прогрес, досягнутий нами в реалізації нашої стратегії”.
Джерела WSJ відзначають, що багато клієнтів хедж-фондів, а також інвестиційного підрозділу Deutsche Bank і бізнесу в сфері управління станами стурбовані ситуацією в банку і висловлюють побоювання, що вони можуть втратити свої гроші в разі збільшення проблем банку.
Багато з клієнтів згадують фінансову кризу 2008 року, коли великі хедж-фонди вивели кошти з фінкомпаній, які надавали первинні брокерські послуги, включаючи Bear Stearns, що прискорило крах останніх.
Спогади про кризу 2008 року “залишаються у всіх в підсвідомості”, відзначає керуючий одного з хедж-фондів, який вивів частину коштів з Deutsche Bank.
Deutsche Bank неодноразово заявляв про те, що побоювання інвесторів безпідставні. За даними банківських аналітиків, у банку немає проблем з ліквідністю: його резерви грошових коштів і ліквідних цінних паперів перевищують 220 млрд євро. Крім того, Deutsche Bank має доступ до величезних обсягів ліквідності, розміщених Європейським центральним банком.
Проте, серйозною проблемою є відсутність у банку стратегії збільшення прибутку, яка викликала б довіру у акціонерів та інвесторів, відзначають аналітики. Слабкі фінансові результати банку, а також потенційно високі витрати, які банку доведеться понести в зв’язку з врегулюванням претензій регуляторів США, посилюють побоювання, пов’язані з достатністю капіталу Deutsche Bank.
Раніше в цьому місяці стало відомо, що американська влада вимагає від Deutsche Bank сплати $14 млрд в рамках справи про маніпулювання цінами на іпотечні папери в період до кризи 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас