НКЦПФР внесла зміни в діяльність акціонерних товариств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР внесла зміни в діяльність акціонерних товариств

Фондовий ринок
307
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) затвердила зміни до деяких нормативно-правових актів, які стосуються переведення зобов’язань в акції, і схвалила проект змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.
Змінами, які стосуються переведення зобов’язань в акції, передбачено, що джерелами збільшення статутного капіталу акціонерного товариства можуть бути додаткові внески, в тому числі грошові вклади і права вимоги за грошовими зобов’язаннями, крім прав вимоги за зобов’язаннями з виплати зарплати, а також за зобов’язаннями щодо сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, податків і зборів та ін. В разі оплати акцій правами вимоги за грошовими зобов’язаннями такі зобов’язання товариства припиняються зарахуванням зустрічних однорідних вимог.
Документ найближчим часом буде направлений на державну реєстрацію до Міністерства юстиції.
Проектом змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів пропонується додати норму, згідно з якою в складі квартальної та річної інформації емітентами забезпечених боргових цінних паперів розкриватимуть фінансову звітність поручителів (страховиків/гарантів).
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас