У Росії за прикладом Білорусі хочуть запровадити "податок на дармоїдство" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії за прикладом Білорусі хочуть запровадити "податок на дармоїдство"

Світ
1310
В уряді Росії обговорюється законопроект про введення платежу для працездатних громадян, які не зареєстровані офіційно на роботі, передає RNS.
«На сьогоднішній день є проект закону, який ініціативно пропонує сплату певного платежу … саме в бюджет суб’єкта Російської Федерації від працездатного населення, яке не відноситься до пільгових категорій», – повідомила віце-прем’єр РФ Ольга Голодець.
За її словами, який вигляд матиме платіж, поки обговорюється.
«Зараз розробляється проект закону, коли ті громадяни, які обрали для себе шлях «нероботи», повинні будуть внести платіж за фактично використання соціальної інфраструктури. Такий проект закону є», – уточнила Голодець.
Вона зазначила, що питання опрацьовується Мінпраці.
«Проблема полягає в тому, що до непрацюючого населення належить працююче населення, тобто ми не бачимо ні в системі Пенсійного фонду, ні в системі податкової служби як платників заробітної плати», – пояснила Голодець. У травні в Мінпраці заявляли, що на експертному рівні в Росії дивляться на досвід Білорусі, яка ввела “податок на дармоїдство».
Як повідомлялося раніше, громадяни Республіки Білорусь, іноземні громадяни та особи без громадянства, які отримали дозвіл на постійне проживання в Республіці Білорусь, в разі їхньої неучасті у фінансуванні державних витрат або участі в такому фінансуванні менше ніж 183 календарні дні у податковому періоді визнаються платниками податку на дармоїдство (збору) на фінансування державних витрат.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас