RBS виплатить $1,1 млрд американському регулятору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RBS виплатить $1,1 млрд американському регулятору

Енергетика
151
Royal Bank of Scotland (RBS) заплатить $1,1 млрд для врегулювання претензій Національної адміністрації кредитних спілок (NCUA) США.
Як повідомляє Reuters, регулятор звинувачує банк в тому, що він продавав “токсичні” іпотечні цінні папери американським кредитним спілкам, які згодом перестали існувати.
За умовами угоди RBS не визнає свою провину, відзначається в заяві NCUA. У 2015 році RBS погодився виплатити $ 129,6 млн за аналогічним позовом, який NCUA подала в Нью-Йорку.
У січні в RBS заявили, що виділили 3,8 млрд фунтів стерлінгів ($ 4,95 млрд) для вирішення судових справ за іпотечними цінними паперами та інвестиційними продуктами, проданими до іпотечної кризи в США і фінансової кризи в 2008 році.
Банку як і раніше загрожує багатомільярдний позов від Федерального агентства житлового фінансування (FHFA). Агентство звинувачує RBS в продажу і андеррайтингу високоризикових іпотечних облігацій американським іпотечним агентствам Fannie Mae і Freddie Mac напередодні фінансової кризи 2008 року.
Раніше виконавчий директор банку Росс Мак’юен заявив на конференції в Лондоні, що банк працює в напрямку врегулювання різних претензій, пов’язаних з іпотечними облігаціями, протягом решти поточного року і в наступному році.
NCUA повідомила, що продовжує судовий розгляд щодо інших банків, включаючи Credit Suisse і UBS, які, як стверджує регулятор, продавали низькоякісні іпотечні цінні папери корпоративним кредитним спілкам.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас