Віртоліт замовляли? У багатих українців гвинт потіснив колеса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віртоліт замовляли? У багатих українців гвинт потіснив колеса

Технології&Авто
1060
В Києві все більшої популярності набирають вертолітні прогулянки, екскурсії, а також польоти в особистих і бізнес-справах. Найбільш затребувані тури в Буковель, а зараз під час паломництва хасидів в Умань. Коштують такі поїздки в середньому $1600-5000. Експерти пояснюють інтерес до такого виду перевезень тим, що, незважаючи на кризу, в столиці багато багатих людей, для яких час дорожчий, ніж гроші. Крім того, така послуга зручна для іноземців.
Вертоліт для паломників
Один з найпопулярніших вертолітних маршрутів Київ — Умань. «Цим рейсом літають хасиди. Паломники замовляють вертоліт з Києва приблизно раз на місяць. Нещодавно приїжджав один поважний рабин. Він був обмежений у часі, а автотранспортом добиратися довго. Тому замовив вертоліт, прилетів в Умань, помолився годину і полетів назад», — розповідає нам представник міжнародного фонду брацлавських хасидів Шимон Бускіла.
Київські компанії, що надають послуги вертолітних перевезень, підтвердили нам, що такі рейси в Умань популярні, особливо в кінці вересня, під час паломництва хасидів на могилу цадика Нахмана.
Серед українців затребувані рейси в Одесу і Буковель. «Частіше замовляють взимку, адже вертольотом швидше і зручніше, ніж їхати автомобілем засніженими дорогами», — пояснює співробітник компанії «Польоти.укр» Віталій. Крім того, польоти на вертольотах популярні серед молодят.
«Частіше вертолітні прогулянки замовляють молоді люди, підносячи їх як подарунки своїм коханим. Іноді прямо в польоті роблять пропозицію руки і серця або навіть влаштовують весільну церемонію на вертолітному майданчику», — розповідає Віталій.
Польоти на вертольоті в Одесу популярні серед бізнесменів через вічні пробки на трасі Київ — Одеса. «Для поїздок в інше місто, коли потрібно швидко дістатися на зустріч і відразу після неї повернутися назад, зручніший вертоліт. Це звільняє від утомливих поїздок по наших трасах. Але це можуть дозволити собі не всі», — кажуть нам в компанії-перевізника.
«Туди більше популярні екстрим-тури серед молоді, для якої вояж на вертольоті дорогуватий — ціна в районі $1600», — пояснили в одному з турагентств Києва.
Майданчиком Януковича користувалися Платіні і Лобода
У Києві є два основні майданчики, звідки вилітають вертольоти: в районі Гідропарку та Kyiv Challenge недалеко від Південного мосту. А ось вертодром Януковича «Дніпро-1» для польотів, де послуга зліт-посадка коштує близько 2000 грн, майже не використовують.
«Майданчик може приймати виключно двомоторні борти, які в туризмі використовуються рідше — вони дорогі в експлуатації», — сказав нам представник компанії-власника вертолітного майданчика Антон Озадовський. За його словами, в останній раз у них літали президент УЄФА Мішель Платіні і співачка Світлана Лобода.
Співробітники майданчики Kyiv Challenge кажуть, що ринок даних авіапослуг в Україні ще тільки розвивається, бо небагато інвесторів готові вкласти великі кошти в купівлю вертольотів. Хоча попит на послугу є. Авіаексперт Олександр Мироненко пояснив, що насправді вертольотів в Києві літає багато, але серед них більше приватних.
«У Жулянах багато літаків і вертольотів, що належать людям, які можуть собі дозволити купити замість другого автомобіля вертоліт», — сказав нам Мироненко.
Втім, транспортний експерт Олександр Кава вважає, що справжня популярність вертолітного транспорту ще не настала.
«Я б не говорив про якийсь сплеск на ці послуги в Києві. Висока ціна не сприяє популярності цього бізнесу. Крім того, польоти над житловими будинками дозволені лише транспорту поліції і ДСНС. Всі інші можуть літати тільки над полями і річками», — говорить Кава.
Богдан Приходько, Антон Драннік
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас