Експерт розповів, які продукти подорожчали найбільше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, які продукти подорожчали найбільше

Особисті фінанси
676
У вересні почала дорожчати майже половина соціальних продуктів харчування: овочі, м’ясо, сало, молокопродукти.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
“У процентному відношенні швидше за все дорожчали овочі: капуста на 4 відсотки і буряк на 3 відсотки. Це склало 15 копійок і 10 копійок за кілограм відповідно. А ось курятина і сало додали серйозніше: 80 копійок і 40 копійок. Молоко подорожчало на 20 копійок за літр, сметана на 40 копійок і масло на 1,50 гривні за кілограм. Трохи додав цукор – 20 копійок за кілограм і яйця – 40 копійок за десяток”, – написав він
Експерт зазначив, що цибуля, морква і гречка стали дешевше.
“Зниження вартості моркви на 5 копійок або цибулі на 20 копійок за кілограмі не компенсують подорожчання решти продуктового кошика. Ну а гречка знову знизилася на свої звичні 1,50 гривні за десять днів”, – зауважив Дорошенко.
Він додав, що прогнозованого деякими експертами 20-відсоткового подорожчання хліба в вересні не відбулося. На думку Дорошенка, хліб подорожчає на 1%.
В Асоціації постачальників торговельних мереж прогнозують подорожчання м’яса, оскільки в світі збільшуються ціни на цей продукт. Але воно не буде значним – близько 1%. Продовжить зростати в ціні молочна продукція – вона також може додати близько 1%. Не виключено, що молоко, сметана, сир можуть подорожчати і значно більше. Овочі дорожчатимуть – і можуть зрости на 2%. Хліб, макарони і борошно поки що збережуть цінову стабільність, але ненадовго. Яйця, ймовірно, додадуть 30 коп. за десяток.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас