Мінінфраструктури розробило покроковий план зниження рівня корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури розробило покроковий план зниження рівня корупції

Казна та Політика
281
Міністерство інфраструктури України розробило план, що передбачає 10 основних кроків зниження рівня корупції в апараті міністерства та на всіх підвідомчих підприємствах, установах і організаціях, шість з яких будуть включені до урядового антикорупційного плану дій.
Як повідомила прес-служба міністерства, серед основних кроків зниження рівня корупції: запровадження механізмів реагування на повідомлення про корупцію та роботи з викривачами; усунення конфлікту інтересів щодо обмеження спільної роботи близьких осіб у системі Мінінфраструктури, а також при взаємодії з суб’єктами господарювання, в яких працюють близькі особи працівників міністерства.
Крім того, передбачається підвищення прозорості та підзвітності виконання бюджетних програм, забезпечення виконання у повному обсязі вимог законів “Про доступ до публічної інформації” та “Про відкритість використання бюджетних коштів”.
Крім цього, план передбачає мінімізацію корупційних ризиків та реформування системи управління дорожнім господарством України, фактичне розмежування суміщення повноважень Державного агентства автомобільних доріг України як замовника, підрядника та контролера, шляхом роздержавлення ПАТ ДАК “Автомобільні дороги України”, передання функції контролю незалежних інжинірингових компаній і збереження функції замовника за державою в особі “Укравтодору” лише щодо доріг державного значення.
Заплановано, що буде визначено перелік посад з підвищеним корупційним ризиком в системі міністерства і буде розроблено механізм контролю їхньої діяльності; перегляд нормативно-правових актів, що регулюють питання, які належать до компетенції Мінінфраструктури, щодо виявлених положень, які сприяють або можуть сприяти вчиненню корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, визначених шляхом обговорення з експертами пріоритетних сферах.
Крім іншого, заплановано оновлення складу наглядових рад державних підприємств та господарських товариств, питання діяльності яких належать до компетенції міністерства шляхом публічних прозорих конкурсів і відбору в них експертів і фахівців з питань боротьби з корупцією; проведення аудиту державних підприємств, що належать до сфери управління МІУ (фінансова активність).
Заплановано також спростити переведення в електронний формат ліцензійно-дозвільних процедур у сфері автомобільного і авіаційного транспорту; розробку нового порядку надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній, що усуне штучні обмеження на лібералізованих ринках перевезень, введе прозорі умови конкурсів з розподілу дефіцитних частот, виконання чартерних рейсів.
“Чекаємо остаточного затвердження урядового антикорупційного плану дій, що має відбутися найближчим часом. Усі ці заходи схвалені міністром інфраструктури, вони будуть фундаментом, на якому базуватиметься план дій МІУ, щодо виявлення, запобігання та зниження рівня корупції як у міністерстві, так і в підвідомчих підприємствах, установах і організаціях”, – зазначив заступник голови міністерства Юрій Лавренюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас