На що звернути увагу перед купівлею автосигналізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що звернути увагу перед купівлею автосигналізації

Технології&Авто
2247
Автомобіль — дорога річ, яку купують з розрахунком на багато років справної роботи. Буде дуже неприємно, якщо новенький транспортний засіб стане жертвою злодіїв. Щоб не потрапити під приціл зловмисників, експерти рекомендують не економити на протиугінних системах. Чим дорожча і надійніша сигналізація, тим важче її зламати.
Види охоронних систем
У продажу можна знайти автосигналізації чотирьох типів:
1. Односторонні;
2. Двосторонні;
3. Штатні;
4. З вбудованим модулем GPS.
Одностороння сигналізація з автозапуском має обмежений функціонал і дозволяє водієві дистанційне керування центральним замком. Коли система захисту включена, несанкціоноване проникнення, удари по двері або спроба завести автомобіль будуть розцінюватися як злом.
В цей момент активізуються звукові сигнали, а двигун автоматично глохне. Головний недолік таких систем — обмежений радіус дії. Щоб переконатися в цілісності автомобіля, доведеться періодично дивитися на вулицю і не відходити далеко від транспортного засобу.
Двосторонні сигналізації — оптимальний варіант для більшості автомобілів. Водій має можливість дистанційно контролювати транспортний засіб — всі повідомлення приходять на електронний брелок.
Сигнал від радіопередавача шифрується плаваючим кодом. Радіус дії захисної системи коливається в межах 500-2000 метрів. Додатково можна встановити інші корисні опції, серед яких віддалений запуск двигуна, відкривання вікон і подвійне блокування дверей.
Штатна сигналізація йде в комплекті з автомобілем і найчастіше обмежується іммобілайзером. Виробники розраховують на те, що водій обов’язково встановить надійні системи від перевірених виробників.
Системи захисту з вбудованим GPS модулем — безпрограшний варіант для власників дорогих автомобілів. На транспортний засіб встановлюються супутникові трекери, які передають дані про справжнє місцезнаходження автомобіля.
Радіус дії не обмежений, а вся інформація передається на телефон водія. Коштує встановлення сигналізації на авто дорого, проте з нею можна не турбуватися про можливе викрадення.
Критерії вибору сигналізації
Перед купівлею захисної системи для автомобіля потрібно звернути особливу увагу на такі параметри:
  • Радіус дії;
  • Кодування сигналу;
  • Комплектація;
  • Використання енергії;
  • Інформативність брелока;
  • Додаткові опції;
  • Можливість самостійного підключення системи до комп’ютера;
  • Розміри головного блока.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас