Ложкін озвучив, скільки коштів необхідно залучити Україні для високого економічного зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ложкін озвучив, скільки коштів необхідно залучити Україні для високого економічного зростання

Казна та Політика
977
Для забезпечення щорічного економічного зростання на рівні не менше 6% Україні необхідно залучити $120-200 млрд прямих іноземних інвестицій, заявив секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін.
“Ми порахували, що для забезпечення високого економічного зростання (ми вважаємо економічне зростання високим, якщо воно становить більше 6% щорічно), Україні потрібно залучити від $120 до 200 млрд прямих іноземних інвестицій за 20 років”, – сказав Б.Ложкін, виступаючи на VIII Міжнародному економічному форумі “Інвестиції. Інновації. Харківські ініціативи” в п’ятницю.
Він уточнив, що з урахуванням питомої ваги Харківської області у ВВП України їй необхідно залучити за 20 років близько $15 млрд (близько $750 млн на рік в середньому).
На думку Б.Ложкіна, це реальне завдання для регіону, оскільки тут вже підготовлений пакет готових проектів (близько 50-ти), який буде презентовано в ході форуму.
Він також нагадав, що серед пріоритетів Національної інвестиційної ради – створення такого банку готових проектів по всій країні і створення сприятливої системи для інвесторів.
“Ми будемо розглядати різні проекти законів, постанов Кабінету міністрів на інвестиційній раді, які сприятимуть розвитку нашого інвестиційного потенціалу”, – сказав Б.Ложкін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас