Уряд спрямував 650 млн гривень на реалізацію інфраструктурних проектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд спрямував 650 млн гривень на реалізацію інфраструктурних проектів

Казна та Політика
123
Кабінет Міністрів направив 650 млн гривень на реалізацію 69 інфраструктурних проектів по проекту Європейського інвестиційний банку “Надзвичайна кредитна програма для відновлення України”.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з посиланням на рішення Кабінету Міністрів.
“Сьогодні відкритий шлях для старту спільного з Європейським інвестиційним банком проекту “Надзвичайна кредитна програма для відновлення України”, спрямованого на подолання наслідків конфлікту в східній Україні. Заплановано до реалізації 69 проектів, які будуть забезпечені державою. Держава бере зобов’язання щодо повернення позики”, – йдеться в ньому.
Згідно з повідомленням, проект охопить підконтрольні Україні райони Донбасу, а також Харківську, Дніпропетровську та Запорізьку області, які відчувають найбільший тиск на інфраструктуру через приплив внутрішньо переміщених осіб.
Проектні кошти будуть використані на ремонт і підвищення енергоефективності інфраструктури, задіяної для розселення внутрішньо переміщених осіб, відновлення систем електро-, тепло- і водопостачання, відновлення залізниць і мостів.
Як повідомлялося раніше, в грудні 2014 року ЄІБ виділив Україні кредит 600 млн євро.
400 млн євро виділені для реалізації інвестиційного проекту “Основний кредит для малих і середніх підприємств і компаній із середнім рівнем капіталізації” і 200 млн євро для реалізації проекту “Надзвичайна кредитна програма для відновлення України”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас