Країни ОЕСР в 2015 р. відмовилися від курсу на підвищення податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ОЕСР в 2015 р. відмовилися від курсу на підвищення податків

Світ
125
Країни Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) у 2015 році відмовилися від політики щодо підвищення податків з метою скоротити бюджетні дефіцити і перейшли до точкових знижень для підтримки економічного зростання, йдеться в звіті організації.
Така ситуація свідчить про те, що розвинені країни відходять від заходів жорсткої економії, що активно застосовувалися після кризи 2008 року.
Керівництво ОЕСР позитивно оцінює цю тенденцію і зазначає, що вона вже починає давати результат. Давня позиція організації полягає в тому, що країнам варто менше оподатковувати доходи громадян і прибуток корпорацій за рахунок підвищених податків на споживчі товари і нерухомість.
У минулому році п’ять країн ОЕСР знизили корпоративні податки, і чотири держави пообіцяли зробити це в майбутньому.
Відзначається, що влада таким чином намагається підтримати зусилля центробанків світу, у яких закінчуються інструменти з підтримки економіки, а темпи зростання світового ВВП поки що не відновилися до докризових.
ОЕСР – одна з провідних економічних організацій світу, яка включає 34 найбільш розвинених держави. Сьогодні до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина , Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея і Японія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас