Рада розгляне законопроекти про НКРЕКП і ринок електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада розгляне законопроекти про НКРЕКП і ринок електроенергії

Казна та Політика
159
Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер розгляне в другому читанні законопроект №2966-д про Національну комісію держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), а в першому – №4493 про ринок електроенергії.
Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.
Далі по порядку стоїть законопроект №3617 (друге читання) про зобов’язання постачальників природного газу формувати страховий запас в підземних сховищах газу оператора газотранспортної системи компанії “Укртрансгаз” в обсязі 10% від планової місячної поставки замість встановлених Кабінетом Міністрів з 1 січня 50% від планової місячної поставки, а також ряд законопроектів першого читання паливно-енергетичного блоку.
Також на порядку стоїть законопроект №4110 “Про внесення змін до деяких законів України щодо набуття повноважень сільських, селищних, міських голів”, і №4370-1 про врегулювання питань проходження державної служби.
Після цього Рада планує розглянути питання призначення позачергових місцевих виборів, а також призначення і звільнення суддів.
Всього в четвер депутати мають намір розглянути 50 питань.
Як повідомлялося раніше, віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович наголошує на необхідності прийняття Радою законопроектів про НКРЕКП і про ринок електроенергії для того, щоб Єврокомісія надала черговий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас