Стало відомо, коли ФДМ планує продати ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли ФДМ планує продати ОПЗ

Казна та Політика
282
Продаж Одеського припортового заводу (ОПЗ) планується на початок листопада, повідомив глава Фонду державного майна Ігор Білоус на засіданні спеціальної парламентської комісії з приватизації у Києві в середу.
“Ми плануємо оголосити конкурс до кінця цього місяця. Відповідно 45 днів – і аукціон буде в перших числах листопада”, – сказав глава ФДМ.
Він додав, що ціна буде знижена “як мінімум втричі”, а результати конкурсу будуть затверджувати Кабінет міністрів.
І.Білоус також повідомив, що Фонд держмайна пропонує Кабміну зобов’язати НАК “Нафтогаз України” поставляти газ ОПЗ з відкладеним оплатою для запуску заводу.
“Ми плануємо включити завод з 1 жовтня… Ми запустимо, як мінімум, половину потужностей”, – спрогнозував глава ФДМ.
За його словами, кредиторська заборгованість ОПЗ становить $303 млн. “З них $251 млн. – це борг перед Ostchem (входить в Group DF Дмитра Фірташа – ред.), є відповідне рішення Стокгольмського арбітражу, яке ще має бути підтверджено в українських судах. Решта – це борги перед “Нафтогазом”, “Укртрансгазом” та іншими “, – уточнив В. Білоус.
Він додав, що дефіцит оборотних коштів підприємства для закупівлі газу оцінюється в 400-500 млн грн.
Як повідомлялося, ФДМ призначив на липень цього року конкурс з продажу 99,567% акцій ОПЗ зі стартовою ціною в 13,175 млрд грн (близько $527 млн), а з урахуванням боргу – більше $700 млн, однак він завершився безрезультатно у зв’язку з відсутністю заявок.
І.Білоус раніше пропонував для повторного конкурсу встановити стартову ціну на рівні близько $150 млн, вважаючи, що в результаті зростання конкуренції після зниження стартової ціни завод може бути проданий дорожче, ніж за $300-400 млн.
Остаточне рішення про стартову ціну продажу та затвердження умов повторного конкурсу має прийняти Кабінет міністрів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас