Латвія і Україна будуть більш тісно співпрацювати в розслідуванні випадків відмивання грошей - зустріч Президентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія і Україна будуть більш тісно співпрацювати в розслідуванні випадків відмивання грошей - зустріч Президентів

Казна та Політика
104
Правоохоронні органи Латвії та України повинні більш тісно співпрацювати між собою у вирішенні питання про перераховані до бюджету Латвії EUR50 млн, визнані незаконно нажитими коштами на Україні, заявили Президенти обох держав на двосторонній зустрічі в Нью-Йорку.
Як повідомили в прес-службі президента Латвії Раймонда Вейоніса, під час зустрічі з ним президент України Петро Порошенко визнав, що досі українська сторона не надала Латвії достатньо інформації щодо розслідування цієї справи.
Р.Вейоніс позитивно оцінив рішучість уряду України реалізувати реформи в державному управлінні та народному господарстві і боротися з корупцією, зазначивши, що це відбувається в складних умовах. Президент закликав Україну зменшити перешкоди для латвійських інвестицій.
Він нагадав, що Латвія послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, вважає неприпустимим визнання анексії Криму де-факто і зберігає свою вимогу до РФ щодо виконання мінських угод.
Також Р.Вейоніс зазначив, що Латвія продовжує підтримувати тіснішу інтеграцію України в ЄС і позитивно оцінює дискусію в Європарламенті про лібералізацію візового режиму з Україною.
 
Економічно сильна і демократична Україна – в інтересах Латвії і ЄС, підкреслив Р.Вейоніс під час бесіди з П.Порошенко.
Він також запросив Президента України відвідати Ригу в 2017 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас