Рада прийняла за основу законопроекти про державну хмару і кібербезпеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла за основу законопроекти про державну хмару і кібербезпеку

Казна та Політика
248
Верховна Рада в першому читанні прийняла за основу два важливі законопроекти. Один з них – № 4302 – регламентує зберігання держорганами даних в хмарних сховищах, а другий – № 2126а – регламентує забезпечення кібербезпеки в Україні.
Згідно із законопроектом № 4302, інформація, в тому числі з обмеженим доступом, якою володіють державні органи і держпідприємства, може оброблятися в системі хмарних обчислень на підставі договору, укладеного між постачальником хмарних послуг і власником інформації або власником системи. Винятком є інформація, яка в установленому порядку зарахована до державної таємниці. Така інформація не підлягає обробці на території країн-агресорів і країн, проти яких застосовані санкції. До того ж, хмарні системи зможуть отримувати сертифікати відповідності не тільки національним стандартам у сфері захисту інформації, а й використовувати міжнародні.
Що стосується законопроекту про основи кібербезпеки, то він ініціює створення національної системи кібербезпеки, в якій братимуть участь держава, приватний сектор і громадянське суспільство. Законопроект структурує положення по національній системі кібербезпеки, напрямки її роботи, принципи координації та взаємодії.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас