Уряд хоче збільшити витрати на оборону і безпеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд хоче збільшити витрати на оборону і безпеку

Казна та Політика
650
Кабінет міністрів України має намір внести зміни до державного бюджету на 2017 рік. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу в парламенті.
Гройсман пояснив, що зміни вносяться з метою збільшити фінансування сфери оборони і безпеки, особливо по лінії Міністерства внутрішніх справ.
Прем’єр підкреслив, що йдеться про фінансування, в першу чергу, слідчих органів, карного розшуку, національної поліції та інших підрозділів МВС, які забезпечують безпеку громадян.
Як нагадав міністр фінансів Олександр Данилюк, державний бюджет на 2017 рік передбачає збільшення фінансування оборонного сектора країни в порівнянні з 2016 роком на 14,5 млрд грн – до 5% від ВВП.
“Ми збільшимо виділення з бюджету на оборону на 14,5 млрд грн і забезпечимо фінансування сектора безпеки і оборони в розмірі 5% від ВВП. Таким чином, в 2017 році Міноборони отримає 64 млрд грн, МВС – 46 млрд грн, СБУ – 6 млрд грн”, – сказав міністр.
Він також зазначив, що в держбюджеті також передбачено збільшення зарплат українським військовим.
“Також ми збільшили зарплати військовослужбовцям і вирівняємо рівень зарплат між різними силовими структурами. У цілому, грошове забезпечення збільшиться на 8,4 млрд грн – до майже 55 млрд грн, що більш ніж в два рази більше, ніж в 2014 році”, – сказав Данилюк.
Раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд заклав у проект державного бюджету на 2017 рік для сфери оборони і безпеки 129 млрд грн.
Пізніше президент України Петро Порошенко схвалив пропозиції Ради національної безпеки і оборони до закону про державний бюджет на 2017 рік, що передбачають виділення 5% від валового внутрішнього продукту для сектора безпеки і оборони і 1,1 млрд грн на погашення оборонних кредитів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас