Конкурсний відбір до Наглядової ради з фінансової реструктуризації буде проведено у жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конкурсний відбір до Наглядової ради з фінансової реструктуризації буде проведено у жовтні

Казна та Політика
201
Конкурсний відбір до Наглядової ради з питань організації і проведення процедури фінансової реструктуризації буде проведено на відкритому засіданні Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності 5 жовтня.
“Комітет вирішив звернутися до Національного банку України щодо інформації про бездоганність ділової репутації кандидатів і відсутність ознак, які можуть кваліфікувати особу як таку, яка не має бездоганної ділової репутації… Прийнято рішення про проведення конкурсного відбору до Наглядової ради на відкритому засіданні Комітету 5 жовтня”, – повідомила прес-служба фінкомітету Ради за підсумками засідання у вівторок.
Згідно з повідомленням, фінкомітет також затвердив умови конкурсного відбору кандидатів до Наглядової ради на виконання вимог закону “Про фінансову реструктуризацію”, а також визначив граничний термін подачі кандидатур – до 14:00 середи, 28 вересня 2016 року.
Прийнятий парламентом 14 червня поточного року закон про фінансову реструктуризацію спрямований на сприяння відновленню господарської діяльності боржників, що перебувають у критичному фінансовому становищі, шляхом реструктуризації їхніх грошових зобов’язань та/або їхньої господарської діяльності.
“Держава дійсно має допомогти банкам і ще живим підприємствам знайти позасудові шляхи реструктуризації кредитів. Щоб підприємства не банкрутувати, а щоб вони далі працювали, зберігали робочі місця… на виконання закону потрібно невідкладно сформувати органи, які за законом повинні допомогти провести процес реструктуризації проблемних кредитів юридичних осіб”, – пояснив ситуацію голова фінкомітету Сергій Рибалка.
Наглядова рада має бути сформована у повному складі до 19 жовтня. До неї входить дев’ять осіб: по одному представнику від Нацбанку, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства юстиції України, та п’ять представників об’єднань учасників фінансових ринків, об’єднань представників бізнесу, експертів ринку, кандидатури яких проходять обговорення на засіданні фінкомітету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас