НКЦПФР подала в суд на Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР подала в суд на Мін'юст

Казна та Політика
217
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) подала позов до Окружного адміністративного суду Києва на рішення Міністерства юстиції України про скасування державної реєстрації нормативно-правового акта, а саме рішення НКЦПФР “Про затвердження Положення про встановлення ознак фіктивності емітентів цінних паперів та включення таких емітентів в список емітентів, що мають ознаки фіктивності”.
Як повідомляє прес-служба НКЦПФР, норми Положення про встановлення ознак фіктивності були дієвим інструментом протидії торгівлі цінними паперами емітентів з ознаками фіктивності.
Включення цінних паперів до списку емітентів, що мають ознаки фіктивності, були спрямовані на захист прав інвесторів, які вводилися в оману щодо реальної вартості таких цінних паперів.
Зазначений нормативний акт був оскаржений в судовому порядку емітентом цінних паперів ВАТ “Імпульс плюс”, який був включений до Списку емітентів, що мають ознаки фіктивності.
Незважаючи на судовий процес, який триває досі, і те, що судом визнано недійсними лише кілька ознак фіктивності емітентів цінних паперів, Мін’юст скасував державну реєстрацію нормативно-правового акта НКЦПФР в цілому.
“Рішення Міністерства юстиції “де-юре” позбавляє регулятора фондового ринку можливості виконувати свої повноваження, встановлені законодавчими актами, та захищати права інвесторів. Ситуація, яка склалася, показує, що Мін’юст через процес реєстрації нормативно-правових актів втручається в сферу регулювання ринку цінних паперів”, – поскаржилися в НКЦПФР.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас