Лондон може втратити статус фінансової столиці Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондон може втратити статус фінансової столиці Європи

Світ
597
Глава німецького Центробанку Йенс Вайдман попереджає, що Лондон може втратити статус найбільшого фінансового центру в Європі, якщо Великобританія не залишиться в Європейській економічній зоні (ЄЕЗ).
«Вихід Великобританії з ЄЕЗ означає, що банки автоматично втратять можливості вести бізнес по всьому Євросоюзу, що дозволить Франкфурту перейняти першість у Лондона», – повідомив Йен Вайдман.
В інтерв’ю The Guardian він підкреслив, що паспортні права ЄС тісно пов’язані із загальним європейським ринком, іЛондон їх позбудеться автоматично, якщо Великобританія припинить бути частиною ЄЕЗ. За повідомленням видання, паспортні права ЄС – ключове питання для британського фінансового сектора, бо вони дозволяють компаніям використовувати Лондон як хаб для надання послуг клієнтам по всьому Євросоюзу без оформлення ліцензії в окремих країнах.
Завдяки праву Лондона на «паспорт» ЄС, фінансові установи Лондона отримують доступ до спільного європейського ринку, і це ключовий фактор, що дозволив британській столиці стати міжнародним фінансовим центром
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас