Яценюк розповів, на що витратити гроші бюджету-2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів, на що витратити гроші бюджету-2017

Казна та Політика
874
Безпека і оборона, збільшення виплат педагогам та студентам, будівництво доріг мають бути пріоритетами бюджету на 2017 рік.
Про це заявив лідер політичної партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк на брифінгу в понеділок, 19 вересня.
“Наша фракція голосуватиме тільки за той бюджет, де видатки на національну безпеку і оборону не менш як 5% – на рівні 129 мільярдів гривень”, – наголосив він.
Другий пріоритет для фракції – збільшення зарплатні для педагогічних працівників: “Мова йде про 30-відсоткове збільшення заробітної платні для педагогічних працівників в Україні”.
Яценюк зазначив, що уряд підтримав позицію міністра освіти і науки України, представника “Народного фронту” Лілії Гриневич з цього питання. Третій блок, за його словами, стосується стипендій.
“Зараз запроваджують механізм академічних і соціальних стипендій. Позиція нашого міністра і нашої фракції в тому, щоб збільшити обсяг академічних стипендій. Для того, аби стимулювати наших студентів до кращого навчання”, – зазначив Яценюк.
“Народний фронт” також виступає за збільшення обсягу академічних стипендій на гостро дефіцитні спеціальності, зокрема інженерні, технічні й математичні.
Третій пріоритет “Народного фронту”, наголосив Яценюк, – будівництво автомобільних доріг.
“Очікуємо, що поточного року близько 1200 кілометрів українських доріг відремонтують і побудують.
Загальний обсяг бюджетного фінансування, який ми підтримуємо, – не нижче ніж поточного року, 14 мільярдів гривень. Але мають залучити кошти міжнародних організацій. На даному етапі може йтися про 700 мільйонів доларів від Світового банку та інших міжнародних організацій, які кредитують реконструкцію і будівництво українських доріг”, – наголосив лідер “Народного фронту”.
Яценюк також сказав, що фракція “Народний фронт” наполягає на продовженні на наступний рік так званого митного експерименту, щоб додаткові доходи з митниць направляли до місцевих бюджетів на реконструкцію і будівництво доріг. Він зазначив, що перший етап митного експерименту завершується 1 січня: “Уже сьогодні близько 2,5 мільярда гривень додатково отримано на будівництво і ремонт доріг. Найгірша область Одеська, всі інші області демонструють суттєвий прогрес”.
Лідер “Народного фронту” наголосив, що макроекономічні показники, закладені в проекті закону про державний бюджет, відповідають реальним прогнозам: “3% зростання валового внутрішнього продукту і доволі низька інфляція на рівні 8% – це ті параметри, яких можемо досягнути 2017 року”.
Для цього, за словами Яценюка, необхідно пройти доволі складний процес макроекономічної стабілізації: “Поточного року ми суттєво зменшили інфляцію. Очікування інфляції на кінець поточного року – від 12 до 14%. Об’єктивно, це буде пов’язано з тим, що прийняли рішення про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Але переконаний, що макроекономічні параметри інфляції виконають до кінця поточного року”.
Яценюк наголосив, що в той час, коли країна була на межі банкрутства, “мало хто вірив, що Україна може продемонструвати макроекономічну стабільність”. Підтвердженням цієї стабільності є останнє рішення Міжнародного валютного фонду щодо виділення траншу: “Мова не просто про транш. Транш – підтвердження того, що макроекономічні реформи, які проводили в країні протягом останніх 2,5 років, спрацювали”.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас