Українські та грузинські залізниці створять СП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські та грузинські залізниці створять СП

Казна та Політика
604
Українські та грузинські залізниці створять спільне підприємство, — заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час брифінгу, який відбувся 16 вересня. Коментуючи підсумки візиту в Батумі, він зазначив, що відновлення статусу транзитної держави — ключове завдання для України.
«Наше завдання — максимально використовувати транзитний потенціал України. У Грузії ми підписали угоду про організацію прямого міжнародного залізничного сполучення через порти України і Грузії, що є важливим кроком, з огляду на розвиток Нового шовкового шляху. Аналогічний проект угоди наразі ми розробляємо і з болгарською стороною», — повідомив Омелян.
Коментуючи результати двосторонніх зустрічей, Володимир Омелян заявив, що під час зустрічі з першим віце-прем’єр-міністром, міністром економіки та сталого розвитку Грузії Дмитрієм Кусмішвіллі, була висловлена ідея про створення спільного підприємства між українськими та грузинськими залізницями.
«Ми домовилися про дві ключові речі. По-перше, висловлена спільна ідея, і вона вже підтримана МШС, щодо створення спільного підприємства між українськими і грузинськими залізницями. Вже направлено звернення до китайської сторони та іншим приватним партнерам щодо поромної переправи між портом Іллічівськ і Грузією. Ми вважаємо, що це принесе стабільність на ринку поромного сполучення, створить належні конкурентні умови і прибере будь-які зловживання щодо ціноутворення. По-друге, порушили питання про зниження портових зборів, в першу чергу, щодо поромного сполучення», — зазначив Володимир Омелян.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас