ЄС придумав спосіб змусити Британію відмовитися від Brexit - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС придумав спосіб змусити Британію відмовитися від Brexit - ЗМІ

Світ
2078
Офіційні особи Євросоюзу вважають, що Великобританія може відмовитися від виходу з блоку в разі посилення переговорів з цього питання.
Як повідомили виданню високопоставлені британські чиновники, переговори стають “небезпечно негнучкими, хоча офіційне “розлучення“ Об’єднаного Королівства з ЄС за допомогою ст. 50 Лісабонського договору ще не почалося. За їхніми словами, ЄС спеціально приймає безкомпромісну позицію, наприклад у питаннях свободи пересування, щоб Британія змінила своє рішення щодо Brexit.
Видання опитало декількох високопосадовців ЄС, які висловили сумнів, що Великобританія зможе довести Brexit до кінця, зіткнувшись з “реальністю бюрократичного кошмару“ і “божевільним актом заподіяння собі економічної шкоди“.
Газета відзначає і вибір парламентерів по Brexit від ЄС, якими стали французький фінансовий аналітик Мішель Барньє і бельгійський екс-прем’єр Гі Верхофстадт. Екс-голова ЄС Херман ван Ромпей назвав ці призначення “дуже-дуже жорсткими“ і попередив про складність переговорів для Британії.
Раніше міністр Британії з питання виходу країни з ЄС Девід Девіс запропонував розпочати процедуру Brexit на місяць пізніше.
Нагадаємо, 23 червня у Великобританії пройшов референдум, на якому громадяни вирішували питання про членство країни в Євросоюзі. 52% британців висловилися за вихід країни з ЄС.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас