У Білорусі рівень зайнятості населення впав до рекордного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі рівень зайнятості населення впав до рекордного мінімуму

Світ
531
Рівень зайнятості населення в Білорусі впав до найнижчої за останні 12 років позначки, передають “Білоруські новини” з посиланням на аналітичний огляд «Економічні тенденції в Білорусі» Центру соціально-економічних досліджень CASE Belarus.
Як відзначають дослідники, в першому півріччі 2016 року чисельність зайнятого населення в країні знижувалася небаченими темпами. В абсолютних цифрах щоквартальні втрати становили 40 тисяч зайнятих.
«Це рекордне зниження зайнятості за останні роки за такий короткий проміжок часу. При цьому чисельність безробітних збільшилася за перше півріччя лише на 4 тисячі осіб, що склало 5% від числа зайнятих в економіці», — відзначають в CASE Belarus. За підрахунками дослідників, в результаті рівень зайнятості у другому кварталі впав до безпрецедентно низької позначки — 4,402 млн осіб. Раніше історичний мінімум рівня зайнятості був зафіксований в четвертому кварталі 2004 року — 4,420 млн.
Вони також вважають, що в цьому році, схоже, буде встановлений ще один антирекорд — за додатково введеними робочими місцями в економіці. Шостий рік поспіль цей показник демонструє падаючу динаміку. За перше півріччя прийнято на додатково введені робочі місця лише 14,6 тисячі осіб. При цьому, наголошується в документі, показник прийому на додатково введені робочі місця нічого не говорить про їх якість або продуктивність.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас