Нацбанк у 2,5 рази збільшив ліміт видачі валюти через каси та банкомати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк у 2,5 рази збільшив ліміт видачі валюти через каси та банкомати

Валюта
4508
НБУ прийняв рішення про пом’якшення адміністративних обмежень на валютному ринку для фізичних осіб, введених в 2014-2015 роках для стабілізації національної валюти. Зокрема, підвищив ліміт видачі валютної готівки через каси та банкомати до еквівалента 250 тис. грн на одного клієнта на добу зі 100 тис. грн, встановлених раніше.
Про це повідомляється у постанові Національного банку України №386, опублікованій на сайті регулятора, яка набуває чинності завтра, 15 вересня, і діє до 15 грудня 2016 року включно.
За оцінками НБУ, наведеними у супроводжувальному листі до рішення, зазначене пом’якшення не призведе до посилення волатильності на міжбанківському валютному ринку, при цьому регулятор обіцяє й надалі продовжувати поступову лібералізацію валютного регулювання, якщо цьому буде сприяти стан грошово-кредитного і валютного ринків та української економіки в цілому.
Разом з тим, як зазначається у постанові, НБУ продовжив дію низки обмежень на валютному ринку ще на три місяці, в тому числі встановлений раніше ліміт купівлі готівкової валюти фізичними особами в межах еквівалента 12 тис. грн на день.
«Оскільки Національний банк не вважає такі інвестиції сприятливими для розвитку економіки, на відміну від надходжень прямих іноземних інвестицій, було прийняте рішення призупинити видачу таких ліцензій», – повідомив регулятор.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас