США планують генерувати 7200 ТВт*год вітряної енергії на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США планують генерувати 7200 ТВт*год вітряної енергії на рік

Енергетика
1162
Адміністрація президента представила грандіозну стратегію розвитку вітряної енергетики в США. Передбачається, що щорічно вітрогенератори будуть виробляти 7200 ТВт*год. Цей показник у два рази перевищує весь обсяг виробленої в країні електроенергії за 2015 рік.
У документі, підготовленому Міністерством енергетики та Міністерством природних ресурсів США, представлені переваги вітряної енергетики. На думку авторів дослідження, клімат і розташування дозволяють виробляти рекордну кількість вітряної енергії в країні. На сьогоднішній день при існуючих технологіях потенціал морських вітряних джерел енергії в США становить 2058 ГВт. Це еквівалентно потужності в 7200 ТВт*год на рік.
Попит на електроенергію в країні стабільно зростає, при цьому багато електростанцій в прибережних штатах закриваються. Це відкриває великі перспективи для будівництва морських вітряних ферм.
Головним фактором на користь розвитку вітряної енергетики влада вважає економію. Причому вигоду отримають не тільки комунальні компанії, але і платники податків. Хоча будівництво вітряних установок потребує великих затрат, вкладення окупляться досить швидко.
Енергія вітру також дає певні екологічні переваги. За оцінками американських експертів, скорочення парникових викидів лише на 1,8% дозволить заощадити $50 млрд. Зменшення забруднення повітря заощадить ще $2 млрд, повідомляє Electrek. Крім того, будівництво вітряних ферм створить 160 000 робочих місць у прибережних регіонах.
При цьому влада США відзначає, що на шляху розвитку є завади. Необхідно налагодити механізми будівництва морських вітряних ферм, сформувати методи управління ними, а також вибудувати правильну стратегію вироблення електрики і пояснити людям переваги чистої енергетики.
Багато штатів вже вступили в гонку зелених енергоресурсів. Каліфорнія і Нью-Йорк планує до 2030 року перейти на поновлювані ресурси на 50%, а Гаваї до 2045 збираються повністю переключитися на чисту енергію.
У Род-Айленді біля берегів острова Блок готується до експлуатації перша в США морська вітряна ферма на 30 МВт, що забезпечить енергією 17 000 будинків. До 2020 року вітряні установки з’являться також у Нью-Джерсі, Огайо і Мені.
В Європі в цей же час відбувається справжній бум джерел вітряної енергії. За даними The Ecologist, вітряна енергія в районі Північного моря коштує на третину дешевше, ніж енергія від атомних електростанцій. Зараз в цій морській зоні діє 3000 прибережних турбін. До 2030 року вони повинні будуть виробляти 4 ГВт, що становить 7% всієї виробленої в європейських країнах електроенергії, повідомляє брюссельська асоціація WindEurope.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас