Shell відкриє мережу електрозаправних станцій в Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell відкриє мережу електрозаправних станцій в Британії

Енергетика
235
Нафтогазова компанія планує відкрити на вже існуючих бензозаправках спеціальні установки для зарядки електромобілів. На думку співробітників компанії, відсутність інфраструктури і невеликий запас ходу стримує розвиток особистого електротранспорту. Перші електрозаправні станції Shell з’являться вже в 2017 році.
Автори сайту DeSmogBlog змогли отримати доступ до електронного листування між Shell і британським урядом, скориставшись правом на свободу інформації. Виявилося, що корпорація розглядає можливість створення мережі електрозаправних станцій на території Великобританії. Ці дані співробітники Shell підтвердили виданню The Guardian.
У ході листування представник відділу у справах бізнесу Shell зазначив, що розвитку електромобілів заважають дві речі: відсутність розвиненої інфраструктури і невеликий запас ходу автомобілів, який зазвичай не перевищує 160 км. Представник компанії також поцікавився, чи знадобиться Shell ліцензія на надання послуг електропостачання.
Shell обговорила не тільки встановлення станцій зарядки електрокарів, але і створення станцій заправки для водневих автомобілів. Крім того, компанія висловила інтерес до будівництва дорожнього покриття з функцією бездротової зарядки. В Shell підтвердили, що справді розглядають можливість створення електрозаправних станцій. Їх планують обладнати на території вже існуючих бензоколонок з початку 2017 року.
Catalyst E2 — електроавтобус з запасом ходу 560 км.
За даними Zap Map, в країні зосереджено 12 000 електрозарядних станцій. Більшість належить компаніям Chargemaster, Ecotricity і Tesla. На кінець 2015 року у Великобританії було зареєстровано 20 000 автомобілів на електротязі. Це лише невеликий відсоток від загального числа проданих машин, що склало 2,6 млн.
Раніше Shell виступала в підтримку біопалива, яке визнавала «зеленою альтернативою» бензину та дизелю. Новий крок компанії вказує на те, що в індустрії все не так однозначно, як вважає глава Tesla Ілон Маск. Три роки тому він заявив, що нафтові компанії ведуть масштабну кампанію проти електромобілів, вводячи в оману споживачів. У травні цього року він запропонував повстати проти індустрії горючих копалин, яка отримує нескінченні дотації від уряду, а в результаті електромобілі поступаються за популярністю традиційним машинам.
Ситуація з електрозаправками в Британії з часом може радикально змінитися. Згідно з дослідженням компанії Nissan, до серпня 2020 року в Британії станцій підзарядки електромобілів стане більше, ніж бензозаправних станцій. За останні 40 років закрилося 75% традиційних заправних станцій. Експерти Nissan вважають, що до серпня 2020 року в країні буде 7870 бензоколонок і 7900 електрозаправок.
Не тільки Великобританія рухається до майбутнього, в якому електромобілі займуть міцні позиції. У липні адміністрація президента Обами оголосила про надання $4,5 млрд позики на підтримку будівництва заправних станцій для електромобілів. Кредит буде видаватися через Міністерство енергетики і призначатися для великих автовиробників — Ford, GM, Nissan і Tesla.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас