За півроку український експорт знизився на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За півроку український експорт знизився на 10%

Казна та Політика
738
За підсумками 6 місяців 2016 року експорт товарів у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року скоротився на 10,7% і склав 16,6 млрд доларів.
Про це йдеться у повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
“Проте, у порівнянні з січнем поточного року відбулося суттєве уповільнення темпів падіння експорту (у січні цей показник становив 31,9%). У структурі експорту товарів найбільшу частку склала продукція АПК та харчової промисловості (40,8%), продукція металургії (23,2%) та машинобудування (12,3%)”, – йдеться у повідомленні.
“Не зважаючи на те, що кон’юнктура на зовнішніх ринках у червні поточного року відносно травня характеризувалася волатильністю цін, по деяких видах промислової продукції спостерігалося зростання фізичних обсягів експорту, зокрема по продукції хімічної промисловості, різним промисловим товарам та продукції легкої промисловості”, – повідомляє МЕРТ.
Згідно з повідомленням, не дивлячись на зниження у червні відносно попереднього місяця фізичних обсягів експорту продукції АПК та харчової промисловості на 188,3 тисяч тонн, але завдяки коливанням цінового тренду на світовому агроринку, за підсумками місяця отримано приріст вартості експорту агропромислової продукції на 29,1 млн доларів (на 2,7%).
“Така ж ситуація спостерігається і в експорті продукції машинобудування: при зниженні у червні відносно попереднього місяця фізичних обсягів експорту машинобудівної продукції на 9,7 тисяч тонн приріст вартості експорту в цілому по галузі за підсумками місяця становить 56,5 млн доларів (або 17,1%)”, – йдеться у повідомленні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас