Юнкер розповів, від чого ЄС повинен захищати свою економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юнкер розповів, від чого ЄС повинен захищати свою економіку

Світ
210
Європейський союз повинен захищати свою економіку, зокрема, металургію і сільське господарство, від незаконної конкуренції, демпінгу та інших зовнішніх загроз, заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, виступаючи в середу в Європарламенті з доповіддю про стан союзу.
“Єврокомісія завжди буде допомагати сільгоспвиробникам, які зазнають труднощів, як сьогодні, – обіцяв він. – Молочна галузь стала в минулому році жертвою введеного Росією ембарго, і ми мобілізували кошти в мільярд євро, щоб допомогти виробникам молока. Ми не можемо допустити, щоб молоко було дешевше за воду”.
Голова Єврокомісії нагадав, що двічі в минулому році їздив до Китаю, щоб вирішити проблему зайвих потужностей в металургійній галузі цієї країни і захистити від китайського демпінгу європейську металургію.
“Ми вже прийняли низку антидемпінгових заходів, які спрямовані на захист металургійного сектора від незаконної конкуренції, – зазначив він. – Потрібно піти ще далі. У деяких частинах світу перевиробництво загрожує європейським виробникам і працівникам металургійної галузі, які втрачають роботу”.
З метою зміцнення інструментів захисту ЄС змінив низку діючих правил торгівлі, зазначив голова виконавчої колегії союзу.
“Не треба бути наївними. Потрібно реагувати так само жорстко, як США, на прояви демпінгу. Це теж частина європейської (економічної) моделі”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас