АМКУ оштрафував п'ять фармкомпаній за надто дорогі ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував п'ять фармкомпаній за надто дорогі ліки

Фондовий ринок
704
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував п’ятьох представників фармацевтичного ринку на 1 650 509 грн за завищення цін на лікарські препарати.
Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
У відомстві зазначили, що за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій штраф був накладений на компанію “Алкон Фармасьютикалз ЛТД” (місто Фрібург, Швейцарія), а також на фармацевтичних дистриб’юторів ТОВ “БаДМ”, ТОВ “Вента. ЛТД” , ТОВ СП “Оптіма-Фарм, ЛТД” та ПрАТ “Альба Україна”.
“При розгляді справи АМКУ провів розслідування ціноутворення на лікарські засоби виробництва “Алкон”, які є вельми специфічними і унікальними. Ці препарати застосовуються для лікування складних офтальмологічних захворювань. АМКУ було встановлено, що протягом 2011-2013 років у відносинах компанії “Алкон Фармасьютикалз ЛТД” і ТОВ “БаДМ”, ТОВ “Вента. ЛТД”, ТОВ СП “Оптіма-Фарм, Лтд.” і ПрАТ “Альба Україна” існували непрозорі механізми надання післяпродажних знижок. Так, дистриб’ютори здійснювали реалізацію лікарських засобів виробництва групи “Алкон” через процедури державних закупівель за цінами, які були вищими, ніж ціни реалізації в аптечних закладах, застосовуючи різні підходи до ціноутворення”, – йдеться в повідомленні.
За підсумком розслідування АМКУ ухвалив оштрафувати компанію “Алкон Фармасьютикалз Лтд.” на загальну суму 937 526 грн, ТОВ “БаДМ” – на 302 387 грн, ТОВ СП “Оптима-Фарм, Лтд.” – на 69 503 грн, ТОВ “Вента.ЛТД” – на 1094 грн і ПрАТ “Альба Україна” на 339 999 гривень.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас