В Україні стрімко скорочується обсяг переплат з податку на прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стрімко скорочується обсяг переплат з податку на прибуток

Казна та Політика
804
Обсяг переплат з податку на прибуток скоротився з 26 млрд грн на початок року до менш ніж 20 млрд грн і може бути більш ніж наполовину до середини наступного року, повідомив голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров.
“Думаю, тими темпами, якими плануємо рухатися зараз, до середини наступного року маємо великі шанси повернути велику частину цих коштів”, – сказав він на зустрічі прем’єр-міністра з бізнесом.
Роман Насіров також повідомив, що поточна заборгованість з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) становить близько 15 млрд грн і погашується “за хронологічною системою” в кінці третього місяця після подання декларації, що відповідає нормам закону.
“Думаю, що до кінця року зможемо скоротити до двох місяців”, – сказав голова ДФС.
За його словами, з початку наступного року відомство прагнутиме до подальшого зменшення цього терміну, щоб після проведення протягом двох-трьох тижнів камеральної перевірки бізнес вже міг розраховувати на відшкодування ПДВ.
Як повідомлялося, в минулому році ДФС пропонувала реструктуризувати борг з переплат податку на прибуток шляхом випуску облігацій внутрішньої держпозики, проте в цьому році відмовилася від цієї ідеї.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас