Moody's очікує піку дефолтів компаній зі спекулятивним рейтингом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's очікує піку дефолтів компаній зі спекулятивним рейтингом

Світ
348
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s прогнозує, що в цьому році кількість дефолтів серед компаній з рейтингами спекулятивного рівня досягне піку в листопаді.
У серпні показник частки дефолтів серед всіх емітентів за останні дванадцять місяців становив 4,8%, не змінившись відносно попереднього місяця, повідомляється в прес-релізі агентства. Як очікується, максимум в 5% буде зафіксований в листопаді, а потім показник буде знижуватися і через рік опуститься до 3,6%.
Проте, сировинний сектор залишатиметься під тиском в найближчий рік, вважають аналітики Moody’s. У США найбільша частка дефолтів буде відзначена в металургійному і гірничодобувному секторі, а також в нафтогазовій галузі. У Європі, де менша кількість сировинних компаній відчувають сильний стрес, найбільш проблемними секторами стануть медіа-орієнтовані, такі як реклама, поліграфія і видавнича діяльність.
У серпні про дефолт оголосили сім компаній, що мають рейтинги Moody’s. Це найменший показник з січня поточного року. З них три компанії – представники нафтогазової галузі. Найбільшими стали дефолти California Resources Corp., DFC Finance Corp. і Toys ‘R’ US Inc.
Аналітики агентства прогнозують, що в США частка дефолтів до кінця цього року становитиме 6,2%, а потім знизиться до 4,5% за дванадцять місяців. У Європі, як очікується, в грудні показник становитиме 1,7% і зросте до 2,5% до серпня наступного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас