Угоди з акціями Полтавського ГЗК розморожені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угоди з акціями Полтавського ГЗК розморожені

Фондовий ринок
402
Асоціація “Українські фондові торговці” опублікувала рішення НКЦПФР про відновлення можливості акціонерів Полтавського ГЗК торгувати своїми акціями.
У рішенні НКЦПФР № 902 від 1 вересня йдеться, що з 2 вересня 2016 року відновлюється можливість внесення змін до системи депозитарного обліку щодо цінних паперів, емітованих ПАТ “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат”.
Рішення про заборону операцій з акціями Полтавського ГЗК було прийнято 11 листопада 2014 року. Остання угода на “Українській біржі” пройшла 14 листопада 2014-го, за підсумками дня акція подорожчала на 2,65% до 16,48 грн.
В НКЦПФР пояснили FinClub, що санкція на Полтавському ГЗК була застосована майже два роки тому, оскільки компанія мала статус ВАТ, тоді як відкриті акціонерні товариства до того моменту вже мали стати ПАТ (публічними). Однак за час дворічної перерви законодавства було змінено, тому Полтавський ГЗК зміг відразу стати ПрАТ (приватним).
Статус ПрАТ означає, що угоди з акціями компанії вже не можна проводити на біржовому ринку, тільки на позабіржовому. Тому повернення акцій Полтавського ГЗК на публічний фондовий ринок не відбудеться.
Найбільшим акціонером Полтавського ГЗК на кінець II кварталу 2016 року, за даними ТОВ “Основа-ЦП”, була швейцарська компанія Ferrexpo AG (39,0321%). Ідентичну цифру називав ТОВ “Основа-ЦП” та за підсумками I кварталу, тоді як банк “Фінанси та Кредит” говорив про частку в 58,3097%.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас