Чи стане дешевше? В Україні хочуть відпустити ціни на соціальні продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи стане дешевше? В Україні хочуть відпустити ціни на соціальні продукти

Особисті фінанси
1777
У Мінекономіки вважають, що держава не повинна контролювати ціни на соціальні товари і пропонують дозволити продавцям переписувати цінники на свій розсуд. Відповідний проект урядової постанови буде винесено на найближче засідання Кабміну
Перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів вже підписав проект.
“Про реалізацію пілотного проекту щодо ціноутворення на товари і послуги в сфері виробництва і реалізації продовольчих товарів”.
“Тепер цей документ винесуть на засідання уряду і після схвалення Кабміном він буде опублікований і набуде законної сили”, – повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
Нагадаємо, держрегулювання цін на продукти харчування в Мінекономіки вважають неефективним як з економічної, так і з технічної точки зору. Зокрема, за даними Мінекономрозвитку, ціни на товари, що підпадають під регулювання (так звані соціальні продукти) зростають в середньому на 20% швидше, ніж на інші продукти харчування.
Тому пропонується для експерименту на три місяці скасувати держрегулювання цін на виробництво і реалізацію соціальних продтоварів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас