Під прикриттям поліції в Україні хочуть скасувати автомита — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під прикриттям поліції в Україні хочуть скасувати автомита

Казна та Політика
3914
В Україні можуть повністю звільнити від митних зборів автомобілі з гібридними двигунами. Відповідний законопроект, який передбачає внесення змін до Митного кодексу України, зареєстрували у Верховній Раді народні депутати Мустафа Найєм (БПП) і Віктор Чумак (позафракційний).
У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що безподатковий коридор для поліцейських авто відкриють тимчасово. Щоправда, як довго будуть діяти пільги і яку кількість авто планується завезти, не уточнюється. Ці нюанси, в разі затвердження законопроекту, повинен окремо вирішити Кабмін.
Перелік пільгових гібридних авто складатиме Мінприроди. А закуповувати їх пропонують за гроші, отримані Україною від продажу парникових газів в рамках Кіотського протоколу.
Примітно, що гібридні Toyota Prius, на яких зараз пересуваються українські поліцейські, загалом ще не старі. У 2013 р МВС закупило 1,2 тис. таких моделей, заплативши майже 400 млн. грн., а в 2015 р – ще 300.
Але, як сказано в пояснювальній записці до законопроекту, оновлення автопарку “дозволить скоротити експлуатаційні витрати на утримання авто і забезпечить істотну економію коштів”.
Середня вартість найскромнішого гібрида в українських салонах становить близько 400-500 тис. грн.
Втім, велика ймовірність, що, якщо законопроект приймуть, відкриється лазівка безмитного ввезення гібридних авто не тільки для поліцейських, а й для деяких імпортерів.
Багато вітчизняних водії взагалі не проти пересісти на моделі з гібридними моторами, бо вони дозволяють істотно економити на паливі. Але зупиняє ціна. Навіть скромна Toyota Auris в гібридному виконанні коштує близько 500 тис. грн., Тоді як, скажімо, звичайну Toyota Corolla можна придбати за 414 тис. грн. Але якщо для дилерів відкриється безмитний коридор, вони зможуть знизити ціни на 20-30%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас