Гройсман пообіцяв, що фінансування субсидій пройде в повному обсязі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пообіцяв, що фінансування субсидій пройде в повному обсязі

Казна та Політика
355
Фінансування субсидій громадянам України для компенсації зростання тарифів відбудеться з дотриманням всіх планів і в повному обсязі, сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ході селекторної наради з главами регіонів.
“Все буде нормально, все буде профінансовано”, – сказав глава уряду.
Гройсман підкреслив, що, за розрахунками уряду, обсяг субсидій буде таким, щоб на поточний момент максимально допомогти вразливим верствам населення, а потім шляхом монетизації субсидій стимулювати їх економити ресурси.
Ось наша відповідь всім популістам”, – сказав Гройсман. Читайте також Кабмін цього тижня внесе до Ради проект держбюджету на 2017 рік – Гройсман Він підкреслив, що політика тарифоутворення повинна бути прозорою і зрозумілою, а місцеві влади повинні пояснити своїм співгромадянам формулу формування тарифів з урахуванням цін на газ. “Місцеві ради та обласні ради ведуть розрахунки і приймають рішення за цінами і тарифами, а потім передають свої пропозиції в Національну комісію з електроенергетиці та комунальних послуг”, – сказав Гройсман.
Він уточнив, що в разі, якщо місцеві влади вважають ціни і тарифи завищеними, вони можуть прийняти рішення про компенсацію різниці з коштів місцевих бюджетів. “Але краще інвестувати в модернізацію”, – сказав Гройсман.
Як повідомлялось, у Міністерстві соціальної політики прогнозують, що кількість сімей, що потребують отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, в опалювальному сезоні 2016-2017 роках зросте до 8-9 мільйонів з 5,5 мільйона після встановлення з 1 травня єдиної ціни на газ для всіх категорій споживачів.
У Міністерстві фінансів відзначили, що в 2015 році 43% рахунків за комунальні послуги покривалося субсидіями. У бюджеті минулого року було закладено 35 мільярдів гривень на ці цілі, а у 2016 році витрати перевищать 40 мільярдів гривень. За прогнозами Мінфіну, в 2017 році ця сума може збільшитися до 70-80 мільярдів гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас