Суд вирішив стягнути з "Чорноморнафтогазу" гроші на користь Всеукраїнського банку розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд вирішив стягнути з "Чорноморнафтогазу" гроші на користь Всеукраїнського банку розвитку

Кредит&Депозит
259
Господарський суд Київської області вирішив стягнути з державного акціонерного товариства “Чорноморнафтогаз” 154,667 млн гривень на користь Всеукраїнського банку розвитку, що ліквідується .
Про це йдеться в ухвалі Київського апеляційного суду від 5 вересня.
Рішенням Господарського суду Київської області від 4 серпня було вирішено стягнути з “Чорноморнафтогазу” на користь Всеукраїнського банку розвитку 130,083 млн гривень основної заборгованості за кредитом, 24,511 млн гривень заборгованості за відсотками і судові витрати – 72,4 тис. гривень судового збору.
Не погоджуючись з рішенням суду, “Чорноморнафтогаз” звернувся до Київського апеляційного господарського суду зі скаргою, в якій просить скасувати рішення Господарського суду Київської області.
Крім того, 8 червня державним виконавцем було накладено арешт на рахунки, а 17 червня на майно “Чорноморнафтогазу”, про що компанія повідомила в своєму клопотанні, попросивши про відстрочку сплати судового збору.
Київський апеляційний суд прийняв скаргу “Чорноморнафтогазу” до розгляду і дозволив відстрочити сплату судового збору.
Наступний розгляд справи відбудеться 13 жовтня.
Як повідомлялося, 1 червня Господарський суд Києва почав процедуру банкрутства “Чорноморнафтогазу” за позовом товариства з обмеженою відповідальністю “СП” Стан-Комплект” (Київ).
17 березня 2014 року влада анексованого Росією Криму націоналізувала майно “Чорноморнафтогазу” на території півострова і в межах континентального шельфу.
Компанія зберегла юридичний статус на контрольованій території України і протягом 2014-2015 років займалася роботою з відновлення документів на право власності на втрачені в результаті анексії Криму активи.
Наразі товариство, зареєстроване в Києві, вживає заходів щодо налагодження господарської діяльності, займається відновленням втрачених документів і формуванням доказової бази для міжнародних судів проти Російської Федерації.
Збитки, завдані “Чорноморнафтогазу” анексією Криму, заявлені в позові Міністерства юстиції України до Росії про визнання незаконною окупації Криму та компенсацію шкоди, завданої цією окупацією (справа “Україна проти Росії”).
Балансова вартість втрачених активів товариства становить 14,9 млрд гривень.
У липні Київський апеляційний господарський скасував ухвалу Господарського суду міста Києва про початок процедури банкрутства “Чорноморнафтогазу”.
100% Всеукраїнського банку розвитку до введення тимчасової адміністрації володів Олександр Янукович.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас