Кредитори агрохолдингу "Мрія" погодилися скоротити його борг у 3,3 разу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори агрохолдингу "Мрія" погодилися скоротити його борг у 3,3 разу

Фондовий ринок
655
Кредитори агрохолдингу “Мрія” погодилися скоротити його борг в 3,3 разу – до $330 млн, за результатами реструктуризації вони отримають 50-54% в капіталі.
Відповідно до прес-релізу агрохолдингу в понеділок, умови реструктуризації його боргового портфеля, який до теперішнього часу складає $1,1 млрд, узгоджені координаційними комітетами банків-кредиторів і бондхолдерів “Мрії”.
За результатами реструктуризації 100% акціонерного капіталу “Мрії” буде належати кредиторам і менеджменту: 31-35% – провайдерам робочого капіталу на 2016 рік, 7,5% – провайдерам робочого капіталу на 2015 рік, 7,5% – топ-менеджменту які мотиваційний пакет, 50-54% – незабезпеченим кредиторам.
“Я неодноразово заявляв, що в ході переговорів щодо реструктуризації боргового портфеля “Мрії” ми керувалися принципом чесності і прозорості по відношенню до всіх наших кредиторів і бондхолденрів, а до наших незабезпечених кредиторів – принципом рівності і pari pasu. Цей самий принцип відображений в умовах реструктуризації на запропонованих рівних умовах”, – сказав фінансовий директор агрохолдингу “Мрія” Тон Хулс, який цитується в прес-релізі.
Згідно з умовами реструктуризації, до всіх незабезпечених кредитів застосовується принцип pari pasu – рівного ставлення як в частині запропонованого відшкодування, так і щодо інструментів, можливих до використання після реструктуризації.
Після імплементації основних умов реструктуризації загальний борг “Мрії” зменшиться до посильного боргового навантаження – $330 млн і буде складатися з реструктуризованих забезпечених позик (max $75 млн), нового робочого капіталу ($46 млн), відрахувань для провайдерів (max $112 млн), лізингових програм ($5 млн) і так званої Loan A – відновлена частина незабезпеченої заборгованості ($ 93 млн).
Баланс існуючого незабезпеченого кредиту буде переведений в інструмент, подібний акціонерним часток (Loan B), який надасть незабезпеченим кредиторам і провайдерам робочого капіталу контроль над акціонерним капіталом “Мрії”.
Така структура, що складається з Loan A і Loan B, була розроблена для врахування інтересів всіх кредиторів, як українських, так і міжнародних, відзначається в прес-релізі.
Відшкодування за незабезпеченими кредитами буде складатися з:
- виплати Loan A: основний амортизується борг в розмірі $93 млн, що становить 11% від всіх номінальних незабезпечених заборгованостей “Мрії”, який планується до повного погашення до 30 червня 2023 роки;
- доходи від середньострокового продажу акціонерних часток, в результаті IPO або продажу стратегічному інвесторові (будуть спрямовані на погашення Loan B);
- надходження (за вирахуванням витрат) за результатами судових процесів, ініційованих ліквідатором Mriya Agro Holdind plc, які будуть розподілені пропорційно між незабезпеченими кредиторами.
За оцінками менеджменту “Мрії”, загальне повернення за номінальними незабезпеченими кредитами може досягти 25-45% через чотири-сім років на додаток до потенційних надходжень за результатами судових процесів.
“Ця оцінка ґрунтується на поточному розумінні ринкових умов. Менеджмент не несе відповідальності за фактичний рівень повернення. Фактичний рівень повернення буде залежати від результатів роботи компанії, моменту продажу і цін на світових товарних ринках, а також від загального сприйняття ринком інвестицій в Україну та/або в український аграрний сектор”, – йдеться в прес-релізі.
Агрохолдинг “Мрія” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році. На сьогоднішній день його земельний банк становить 180 тис. Га, розташованих в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Рівненській областях. Вирощує пшеницю, соняшник, картоплю, кукурудзу, сою, рапс, ячмінь, горох, гречку і сорго.
Засновники холдингу, сім’я Гут, передали кредиторам непідтверджений земельний банк в розмірі 220 тис. га землі, вісім елеваторів і п’ять зерносховищ загальною потужністю зберігання 615 тис. тонн, картоплесховища потужністю 90 тис. тонн, два крохмальних заводи, насіннєвий завод, сім ферм з розведення ВРХ. Не перейшли під контроль кредиторів цукрові заводи, портовий термінал в Одеській області, дилерський і логістичний бізнес.
За фактом шахрайства відкрито ряд кримінальних справ, а Микола Гута оголошений в розшук по лінії Інтерполу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас