Суд відмовив Приватбанку у скасуванні штрафу АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовив Приватбанку у скасуванні штрафу АМКУ

Фондовий ринок
1300
Господарський суд Києва відмовив Приватбанку у скасуванні рішення Антимонопольного комітету №206 від 19 квітня, яким той оштрафував банк на 247,8 тис. гривень за несвоєчасне надання інформації, затребуваної в рамках розслідування комітетом можливих порушень законодавства про економічну конкуренцію на нафтових аукціонах “Укрнафти”.
Про це йдеться в рішенні суду від 22 серпня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Приватбанк вважає рішення АМКУ про накладення штрафу неправомірним, оскільки затребувана комітетом інформація була надана йому пізніше обумовленого терміну (26 лютого замість 28 січня) виключно через некоректне з точки зору законодавства формулювання вимог АМКУ.
Як повідомлялося, в кінці 2015 АМКУ почав розслідування, відкрите за ознаками порушень компаніями “Укртатнафта”, НПК “Галичина”, “Галнафта”, “Прикарпаттянафтотрейд”, “Котлас”, “Полігональ”, “Гарант-УТН” законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів аукціонів з продажу нафти сирої і газового конденсату.
У вересні 2015 Служба безпеки України ініціювала перевірку АМКУ можливих фактів порушення законодавства щодо захисту конкуренції з боку деяких суб’єктів господарювання під час їхньої участі в аукціонах з продажу нафти компанії “Укрнафта”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас