«Укроборонпром» передасть армії нові ударні вертольоти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укроборонпром» передасть армії нові ударні вертольоти

Казна та Політика
2512
Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», що входить до складу держпідприємства «Укроборонпром», готовий передати українській армії три нові ударні вертольоти Мі-24ПУ1, — повідомляє прес-служба ДП.
Роботи над створенням повітряних машин були виконані в рамках держзамовлення для армійської авіації. «Мі-24ПУ1 повністю відповідають всім вимогам сучасної війни, оснащені передовою електронікою, ефективною системою захисту і потужним озброєнням», — заявив глава «Укроборонпрому» Роман Романов.
При розробці вертольота фахівці встановили на нього сучасний комплекс захисту АДРОС, який зможе збивати з курсу ракети з тепловим наведенням. Завдяки цьому техніка захищена від переносних зенітно-ракетних комплексів типу «Игла» і Stinger, а також ракет «повітря-повітря» типу Р-60 і Р-73.
Для знищення противника Мі-24ПУ-1 оснащений надпотужною 30-мм автоматичною гарматою і різноманітним ракетним озброєнням, включаючи високоточні протитанкові керовані ракети.
На ударний вертоліт встановлені нові вітчизняні двигуни. Крім того, можливості повітряної машини значно розширилися завдяки сучасним прицільним і навігаційним комплексам, які дозволяють ефективно розв’язувати задачі навіть у повній темряві.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас