Гейтса потіснили: Хто очолив рейтинг найбагатших людей планети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтса потіснили: Хто очолив рейтинг найбагатших людей планети

Особисті фінанси
2287
Засновник холдингу Inditex, в який входять бренди Zara, Pull & Bear, Bershka і Massimo Dutti, Амансіо Ортега став лідером у рейтингу найбагатших людей планети за версією Forbes, обігнавши співзасновника Microsoft Білла Гейтса.
Станом на 21 травня Ортега займав у списку перше місце, а його статки оцінювалися в $ 78 млрд. Статки Білла Гейтса, за оцінкою Forbes, досягали $ 77,7 млрд. Рейтинг оновлюється в режимі реального часу і враховує дані біржових торгів.
Засновник Inditex випереджає Гейтса не вперше за останні дні. Так, в середу, 7 вересня, акції іспанського холдингу підскочили на 2,5%, в результаті чого стан Ортеги виросло на 1,7 млрд доларів за день. Однак в п’ятницю, 9 вересня, Білл Гейтс повернув собі лідерство: акції Inditex подешевшали на 2,8%, і статок Ортеги зменшився до 77,8 млрд доларів.
“Легко прийшло, легко пішло. Таке життя на верхівці списку мільярдерів Forbes, де магнати можуть заробити або втратити сотні мільйонів і навіть мільярди доларів всього за кілька хвилин. Статки Гейтса і Ортеги продовжать змінюватися вгору і вниз по мірі того, як акцій їхніх компаній ростуть і падають в ціні “, – пише журналіст Ден Александер.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас