Суд відмовив Генпрокуратурі в арешті коштів кіпрської Team Trend Limited у справі Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовив Генпрокуратурі в арешті коштів кіпрської Team Trend Limited у справі Приватбанку

Фондовий ринок
325
Суд відмовив Генпрокуратурі в арешті коштів кіпрської Teamtrend Limited у справі про розкрадання працівниками Приватбанку 19 млрд гривень рефінансування
Печерський районний суд Києва відмовив Генеральній прокуратурі в арешті коштів кіпрської компанії Teamtrend Limited, яка фігурує в справі про розкрадання посадовими особами Приватбанку 19 млрд гривень рефінансування Національного банку.
Про це йдеться в ухвалі суду від 16 серпня.
16 серпня суддя Печерського райсуду Києва відмовив слідчому Генпрокуратури в задоволенні позову про арешт коштів на рахунках компанії Teamtrend Limited в кіпрському PrivatBank.
За даними слідства, посадові особи Приватбанку шляхом зловживання своїм службовим становищем протягом 2014 року заволоділи коштами НБУ в сумі понад 19 млрд гривень, виділеними на рефінансування банку.
У сторони обвинувачення є достовірні дані, що вищезазначені кошти в сумі понад 19 млрд гривень були перераховані 42 резидентами України на 6 розрахункових рахунків нерезидентів-продавців, які знаходяться в банківській установі PrivatBank Cyprus Branch.
Одним з нерезидентів є компанія Teamtrend Limited (Кіпр), рахунки якої вимагав заарештувати слідчий Генпрокуратури.
Суддя дійшов висновку, що орган досудового розслідування не надав суду належних, допустимих і достатніх доказів для арешту.
У зв’язку з цим суд відмовив слідчому заарештувати рахунок зазначеної компанії.
Як повідомлялося, ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння посадовими особами Приватбанку коштами НБУ, виділеними на рефінансування в особливо великих розмірах.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас